FastTech - Vaper's one stop shop - great prices and free shipping
3FVape Atomizer
Up to 50% off for E-cig @GearBest, BOGO!
10% Off Sitewide, Use Code: DNA10
10% Off Sitewide, Use Code: DNA10
VapeBG

Ревю на Kayfun Prime YFTK clone

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ревю на Kayfun Prime YFTK clone
« -: Февр. 14, 2018, 15:23 »
Айде да се включа и аз с ревю на един от любимите ми изпарители. Kayfun Prime YFTK clone.


След използваните от мен активно почти година  Kayfun Lite, Kayfun mini V3(clone) и Kayfun V5 mini (clone), тайничко не надявах Кайфун да направят модел, който ще е смесица от трите, понеже все нещо ми липсваше в тях. Да е вкусен като K-3mini, да е стегнат като К-lite и да се билдва лесно като K-5mini! Е, през 2017-та година, мечтата ми се сбъдна, излезе Kayfun Prime!

Ще разгледам клон на YFTK. Размерите му са: Широчина - 22мм., височина - 45,5мм. (без дриптипа), вместимост -2мл.(4мл. с удължител)
Пристига в картонена кутийка, с две по-малки в нея, с надписи, лога и т.н. подобна на оригинала. Комплекта включва изпарител с всички лога лазерно гравирани по него, комплект резервни О ринги, резервно метално буренце и отвертчица.
След разглобяване и почистване, преглеждам резби, О ринги ,разминавания и хлабини по сглобките и за моя изненада всичко е направено с много високо качество!
Билдвам го със стомана UD SS316L 28ga. на 2,5 милиметрова ос, 7-8 витки получава се около 0,80 ома. Нещо средно между спейс койл и микро койл или иначе казано както се получи. Бърня и поставям памук Muji , положен не прекалено стегнато в намотката. Имайте предвид,че не обича прекалено много памук, понеже е вероятно да се появят сухи дръпки от не достатъчно обмокряне! Както и не прекалено рехав, за да не припуква и припатква като задавен вартбург. Площадката на дека е малка както на К3 мини, но за сметка на това е доста удобна за работа както на К5 мини и не изисква нищо специлно. Плюсовия пин е спънат с изолатори и не позволява разместване при стягане на болтчетата. Супер елементарен, непретенциозен и лесен за билдване дори и за начинаещи!
Събира 2мл. течност, което за мен, а и предполагам за повечето МТЛ изпаряващи са достатъчни, макар че има удължител и по голямо стъкло за желаещите повече, които могат да се поръчат отделно. Идва ред на най-ценното му качество, а именно перфектният въздух, който ще задоволи всеки МТЛ изпаряващ според мен. Контрола на въздух се регулира по стария познат начин както при предходния модел К5, но разликата е в диаметъра и формата на обдува под намотката и по-тесните външни отвори. Външните отвори започват от 1мм. и стигат до 2мм. Има 6 позиции, като най-затворената е 1мм. и се редуват още 5 позиции през 0.2мм. до достигане на 2мм. Мисля, че с тези размери се покриват всички стилове на типично МТЛ изпаряващите. Мен ми допадна на 3-тата позиция (1.4мм.).
Контрола на течността също е както при К5 и К3мини, с въртене на цялата камбана, но тук за разлика от К5 самата камбана е умалена, което според мен е направено с цел по-добър вкус.
В заключение мога да кажа`,че Kayfun Prime (YFTK clone) е един превъзходен МТЛ изпарител, вкусен, с отлична пара, отлично качество, безпроблемен, без никакви течове и с много добри размери. Има и много допълнителни аксесоари на пазара като бел кап-и къстъм танкове и т.н. за индивидуализиране. Кайфун най-накрая върнаха своя имидж сред МТЛ изпарителите на пазара ИМХО!

П.С. Понеже има много и различни клонове на модела на пазара, съответно с различно качество, ви съветвам да си вземате само клонове на YFTK SXK, които са се доказали във времето като качествени копия и вероятността да се сблъскате с проблеми е значително по-малка! Разбира се най-добрият вариант е оригинала!

Ето и малко снимки с допълнително поръчан и поставен бел кап:
Изпратено от моят SM-A510F с помощта на Tapatalk

« Последна редакция: Февр. 14, 2018, 15:52 от don_misho »

ko54

  • *****
  • 7522
  • Ждун
Re: Ревю на Kayfun Prime YFTK clone
« Отговор #1 -: Февр. 14, 2018, 16:18 »
Отлично ревю, камарад don_misho, браво!
Белкапът, освен че разхубавява Прайма, го олекотява значително!    (hi)
Ако не знаеш къде отиваш - ще стигнеш някъде другаде...

Re: Ревю на Kayfun Prime YFTK clone
« Отговор #2 -: Февр. 14, 2018, 16:41 »
Браво за хубавото ревю!
Off-Topic: покажи
Маршал Ко54, не ти излизат звездите в тази тема. Ужас, да не са те разжалвали?
 (beer)


ko54

  • *****
  • 7522
  • Ждун
Re: Ревю на Kayfun Prime YFTK clone
« Отговор #3 -: Февр. 14, 2018, 17:02 »
Off-Topic: покажи

Да, махнаха ми звездите на маршалския кител за злоупотреба с допинг (коняк) - тук, в конкурса, съм зелен еколог - модератор, демек - коля, беся и вадя зъби без упойка...     :)
Ако не знаеш къде отиваш - ще стигнеш някъде другаде...

Re: Ревю на Kayfun Prime YFTK clone
« Отговор #4 -: Февр. 14, 2018, 23:47 »
Страхотно ревю ! Просто от Свое место могат да гепят снимките и текста и да си го сложат в сайта!