FastTech - Vaper's one stop shop - great prices and free shipping
3FVape Atomizer
Up to 50% off for E-cig @GearBest, BOGO!
10% Off Sitewide, Use Code: DNA10
10% Off Sitewide, Use Code: DNA10
VapeBG

JUUL - ънбоксинг, ревю и обслужване на прословутата електронна цигара

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

predobrev

 • ***
 • 141
 • Flavour Chaser
  • PD Vapes
Здравейте, маниаци! Вчера ви се похвалих с новата ми придобивка - JUUL в комплект с 4 пода. За онези, които не са чували за JUUL - осведомете се тук. Но и аз ще ви разкажа набързо кое е интересното при тази е-цигара.

Освен, че самата е-цигара е изключително опростена за използване, компактна и дискретна, тя има и една много важна особеност - цялото устройство и фабричните течности за него са разработени така, че максимално реалистично да наподобяват дръпката и удара в гърлото от истинска цигара.

Доколкото ми е известно, това е постигнато въз основа на две неща. Първото е система за температурен контрол, която е добре позната на потребителите на съвременни модове. Второто е употребата на никотинови соли и бензоева киселина в течностите за JUUL. Имам основания да вярвам, че реализмът при дръпката се дължи най-вече на второто, защото при изпаряване на обикновена е-течност с ниска никотинова концентрация, JUUL се оказа един крайно посредствен вейп.

В този пост ще направя ънбоксинг, ревю и инструктаж за обслужването на JUUL. Караме по ред!

ЪнбоксингПоръчана в комплект с 4 пода с вкусове манго, мента, крем брюле и тютюн, JUUL пристига в тази мъничка опаковка. В нея има две кутийки. Едната съдържа цигарата и зарядното, другата блистер с 4-те пода. Има и малко инструкции, както и покана да се регистрирате в JUUL Talk, което е услуга само за американци.

Дизайн

По всеобщо и мое лично мнение, JUUL е все едно Apple е направила електронна цигара. Други казват, че прилича на USB флашка, което също е вярно. За едно няма спор, обаче - дизайнът е изключително пипнат. Цигарата е алуминиева, тънка, с нищожно тегло, и крайно проста за употреба. По нея няма никакви бутони. Има само една индикаторна лампичка (диод), която свети в бяло докато "пушите" или зареждате батерията; или присветва в бяло, когато поставите под в цигарата. С две потупвания с пръст по корпуса, подобно на тръскане на пепелта от нормална цигара, лампичката светва в зелено, оранжево или червено. Така ви дава идея колко живот на батерията ви остава.

Зарядното представлява USB "джвъчка" с магнитни пинове, които моментално "хващат" JUUL щом я приближите към тях и зареждането започва. Пълното зареждане от стандартен USB порт отнема максимум 1 час. Когато лампичката спре да мига, JUUL е заредена. Подходът на мен лично много ми харесва, но някои от вас вероятно биха предпочели стандартно зареждане през microUSB. Е, такава опция няма.

Пушене

Пушенето на JUUL не би могло да е по-елементарно. Махате цветното капаче на пода с течност, хакате го в отвора за подове, лапвате черния край на пода и дърпате. Усещането с фабричните течности на JUUL е изключително реалистично. Всяка подробност от дръпването от истинска цигара е пресъздадена супер убедително, освен една от най-важните - вкуса. Вкусът на течностите е много, много слаб. Фактически поемате пара с брутално як никотинов удар и едва доловима нотка на манго или каквото сте сложили като аромат. Много съм разочарован от този аспект на JUUL, поради което тя няма да замести никой от вейповете ми - освен в случаи, когато искам да нося ултра дискретна е-цигара, която никога не протича и няма нужда от зареждане с течност. Или просто да се правя на тежкар - имам JUUL, уаа!

Обслужване

JUUL не иска кой-знае каква грижа. Важно е само от време на време да минавате магнитните конектори в единия край с памуче със спирт, за да има добър контакт със зарядното.

Сега по-интересното. Подовете на JUUL са абсолютно презареждаеми и няма никакъв проблем да си ги зареждате с каквато течност си изпарявате по принцип. Описал съм целия процес тук. Само че няма да останете очаровани от качествата на JUUL като вейп. Както вече споменах, парата е слаба, а вкусът е направо никакъв. Също така нямам данни колко презареждания ще изкара един под, преди да се скапе тотално. Но вярвам, че бройката ще е стабилна, а и 4 празни пода за JUUL са ви 10лв от AliExpress. По принцип блистер с 4 пода с течност от JUUL струва налудничавите за нашия стандарт 23-25 паунда за общо 2.8мл течност с никотинови соли и слаб вкус. Докато JUUL и течностите не започнат да се внасят официално в БГ, което едва ли ще стане скоро, презареждането на подовете просто няма разумна алтернатива.

Говорейки за подовете, има си един чалъм. Ако вкусът и парата са особено слаби, първо проверете дали пода плътно опира в края на цигарата. Второ, притиснете леко капачката с пръсти от двете широки страни, за да размърдате малко течността в резервоара. Веднага ще усетите разликата при дръпката.

И така, да обобщим!

Плюсове:

+ Превъзходен и иновативен дизайн с извънредна простота на употреба.
+ Малка, лека, дискретна, и протича изключително рядко - практически никога.
+ Жесток никотинов удар с фабричните течности!
+ Бързо зареждане до 100% - само един час.

Минуси:

- Много слаб, едва доловим вкус при изпаряване на каквито и да е течности.
- Батерията надали ще ви изтрае цял ден, ако пушите яко - а никотинът на JUUL закача страшно!
- Лесна за изгубване поради лекотата и малките си размери.
- Не се внася в България официално и не подлежи на гаранция към JUUL.
- Цената. Похарчих точно 176лв, за да си докарам JUUL и 4 пода от Англия през eBay. За тези пари можете да си купите брутален двубатериен мод и як изпарител, или друга система с подове. Блистер с 4 течности на JUUL струва майка си и баща си (примерно 24 паунда за 4 пода - 2,8мл течност!) и трябва да се внася отвън. Това превръща презареждането на подовете от опция в необходимост, и ако нямате подръка течност с никотинови соли, JUUL е доста кофти вейп.

Благодаря за четенето и се надявам да съм ви бил полезен. Ако сте в София или Варна и искате да пробвате това чудо на техниката лично, пишете ми ЛС да се запознаем и да пием по кафе.

Любо / predobrev
« Последна редакция: Септ. 09, 2018, 19:11 от predobrev »
pd-vapes.com/bg/

ko54

 • *****
 • 7522
 • Ждун
Полезно ревю - сега твърдо знам, че няма да го купя...  (beer)
Ако не знаеш къде отиваш - ще стигнеш някъде другаде...

stocher

 • *****
 • 6876
Поздравления за ревюто, Предобрев!
Очаквам с огромен интерес някой да натрие носа на Филип Морис с творението им IQOS!  (eat) (beer)
SQuape and Flash-e-vapor fan...!
Последна цигара 👉 15 август 2012г. 🎂

tishovsx

 • *****
 • 1128
 • Кайфунаджия ;)
Добро ревю...но това не е за мен.
В отбора на сър Ко съм.
 (beer)

"Не искайте много, не можете да му платите цената!"

asenabv

 • *****
 • 1055
Браво за ревюто...с голям интерес четох. Честно не бих опитал...Но ревюто е чудесно.

predobrev

 • ***
 • 141
 • Flavour Chaser
  • PD Vapes


Честно казано се напуках от смях, но ще го пробвам за майтапа и ще кажа как е :)

UPDATE: Да, това нещо работи. Джула пуска повече пара, ама вкус - ньет! :D

UPDATE 2: Набързо спретнах още един експеримент! Пресипах течността от пода крем брюле в Наутилус 2 и вейпнах. Всъщност не е никак лоша на вкус, макар и да е слабичък. Никотинът обаче е парен чук - така ме удари, че в момента леко ми се повдига. Та****а определено е някъде в цигарата!
« Последна редакция: Септ. 10, 2018, 06:42 от predobrev »
pd-vapes.com/bg/

Аз лично благодаря за ревюто, преди месец се бях засилил за си го викна от Англия, но цената ме спря, но чаках с интерес някой да се нацели в него и като видях, че се похвали с покупката наострих уши всъщност само цената ме спира да го взема, очаквах всеки един от минусите изброени от теб! Продължавам да се оглеждам за POD, но гледам цена, автономност и последваща подръжка! Наскоро попаднах на един “под” който има възможност за смяна на намотка и доливане с течност, но ми изхвръкна от главата името сега! 
Браво за ревюто, липсваше на такъв продукт!
« Последна редакция: Септ. 10, 2018, 21:15 от Патрона »

predobrev

 • ***
 • 141
 • Flavour Chaser
  • PD Vapes
И аз благодаря, Патрон! Радвам се, че съм полезен.
pd-vapes.com/bg/

predobrev

 • ***
 • 141
 • Flavour Chaser
  • PD Vapes
Да споделя и нещо положително - ментоловата течност е страхотна и се изпарява добре! (big_smile)
pd-vapes.com/bg/

ko54

 • *****
 • 7522
 • Ждун
Да споделя и нещо положително - ментоловата течност е страхотна и се изпарява добре! (big_smile)

Това е добре - за оправяне на временно "умрели" рецептори - ще върши работа, без да се осмърдяват основните изпарители с ментол...  (beer)
Ако не знаеш къде отиваш - ще стигнеш някъде другаде...

Здравейте, аз живея в Англия и тука раздаваха преди няколко месеца "Блу подс". Не съм го купувал ,беше нещо като промоция раздаваха целият пакет + под капсула с различен никотинов кик. Цената му е 10 паунда ,което не е зле никак даже, и 2 под капсули с в пакет струват около 5-6 паунда. Единственото ,което ми хареса при този тип устройства е ,че са малки и компактни. Имат кик в гърлото както каза колегата ,аз лично пуша 0.3 -0.6мг макс и го чуствах доста силно докато пушех. От към вкус не беше зле особено имат някаква течност боровинки с лека мента, голям фен съм на плодово-ментовите течности. Но едно голямо но, за всекидневен вейп си оставам на "фалкон танк" + батерия .
https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiNrr6stJDfAhXHgM4BHTYNAFUQjRx6BAgBEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.blu.com%2Fen%2FUS%2Fe-cigs%2Fmyblu%2Fblu-myblu-starterkit-us.html&psig=AOvVaw1AEQXFGjjxIydJ-MCtQwdq&ust=1544364531078812


Здравейте пушачи информацията която е написана не е вярна поради факта че 4 пода струват 10 паунда и коса силата се определят от видовете подове Вирджиния Табако е най-силният но ако си вземеш Голдън Табако ще ти е по-слабо съответно Вирджиния е с 5% а Голдън е с 1,7 така че реално за да не ти дразни гърлото просто си имаш Голдън Табако устройството струва 50 долара или 30 паунда и с едно зареждане на батерията ако пушиш по една кутия на ден червено Боро ти стига за около 8 часа но улеснението за зареждане те улеснява максимално

Gos66

 • ****
 • 310
Off-Topic: покажи
Milan, не знам къде, кога и при кого си учил тази граматика, която показваш, но мисля че трябва да го съдиш.  (ok)
Сериозен съм.
(vape) от 10.10.2012 на кротък MTL